Candidate experience
Het belang van een positieve 'Candidate Experience'
Gepubliceerd op:
01-05-2023

In een tijd waarin de arbeidsmarkt steeds competitiever wordt, is het voor werkgevers van groot belang om talent aan te trekken en te behouden. Dit begint al bij de eerste indruk die een kandidaat krijgt van het bedrijf tijdens het sollicitatieproces. Een belangrijk onderdeel van dit proces is de pre-employment screening. Hierbij worden de referenties, achtergrond en eventueel strafblad van de kandidaat gecontroleerd om te zien of deze persoon geschikt is voor de functie en het bedrijf.

Een stressvolle ervaring

Hoewel het belangrijk is dat de werkgever deze checks uitvoert, kan het voor de kandidaat een stressvolle en soms zelfs beangstigende ervaring zijn. Het kan leiden tot gevoelens van onzekerheid en wantrouwen, vooral als de werkgever niet transparant is over het proces. Daarom is het belangrijk om de candidate-experience bij pre-employment screening in overweging te nemen.

Hoe werkgevers een positieve candidate-experience kunnen creëren

Om een positieve candidate-experience te creëren, is het belangrijk om open te zijn over het proces en de reden achter de screening. Leg uit waarom deze check noodzakelijk is en welke stappen er worden genomen. Hiermee vergroot je het vertrouwen van de kandidaat en voorkom je dat ze zich onnodig zorgen maken. Het is ook belangrijk om de kandidaat op de hoogte te houden van de voortgang van het proces en eventuele vertragingen.

Efficiëntie en duidelijkheid: de sleutel tot een succesvol screeningproces

Daarnaast moet het screeningproces zo efficiënt en gestroomlijnd mogelijk zijn. Dit betekent dat je als werkgever moet streven naar een snelle en grondige controle, zodat de kandidaat niet onnodig lang hoeft te wachten op een uitslag. Zorg er ook voor dat het proces duidelijk en gemakkelijk te begrijpen is voor de kandidaat, bijvoorbeeld door een handleiding of een FAQ te verstrekken.

Het belang van openheid en communicatie

Het is ook belangrijk om de kandidaat de mogelijkheid te geven om vragen te stellen of eventuele zorgen te uiten. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een contactpersoon binnen het bedrijf. Dit geeft de kandidaat het gevoel dat er rekening wordt gehouden met hun belangen en dat er openheid is over het proces.

Kortom, bij pre-employment screening is het belangrijk om rekening te houden met de candidate-experience. Door openheid te bieden, het proces zo efficiënt mogelijk te maken en de kandidaat de mogelijkheid te geven om vragen te stellen of zorgen te uiten, kan het proces stressvrij en transparant verlopen. Hiermee vergroot je de kans dat de kandidaat een positieve indruk van het bedrijf overhoudt en deze ervaring deelt met anderen.

Delen

Professor J.H. Bavincklaan 7
1183 AT Amstelveen

KVK - 78143381
M. info@otentica.nl
T.  020 303 07 98

Interesse om onze screening oplossing uit te proberen? Maak dan nu een proefaccount aan.

Copyright © Otentica B.V.   |   Alle rechten voorbehouden