Automatisering HR blog
De toekomst van HR: Hoe automatisering wervingsprocessen sneller, efficiƫnter en effectieve... kopie
Gepubliceerd op:
20-11-2023

De wereld verandert in hoog tempo. Bedrijven die achterop raken in efficiëntie en snelheid, verliezen de concurrentieslag. Dit geldt met name voor Human Resources (HR). Het stroomlijnen van wervingsprocessen door middel van slimme software bespaart niet alleen tijd en geld, het verbetert ook de kwaliteit van de aanwervingen. In deze blog bekijken we de Return on Investment (ROI) van het automatiseren van HR-processen met behulp van de nieuwste softwareoplossingen. We werpen een blik op hoe de juiste tools wervingsprocessen efficiënter, sneller en effectiever kunnen maken.

Kostenbesparing

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van automatisering is kostenbesparing. Slimme HR-software kan routinematige en tijdrovende taken zoals pre-employment screening en identiteitsverificatie automatiseren. HR-medewerkers hoeven zich dan niet meer met deze administratieve taken bezig te houden. Ze kunnen zich concentreren op strategischer werk dat echte toegevoegde waarde heeft. Dit resulteert in directe besparingen op arbeidskosten. De juiste softwaretools nemen het saaie routinewerk uit handen van HR-professionals. Zo creëer je efficiëntiewinst en bespaar je op personeelskosten.

Business case 

Ter illustratie: Stel je een middelgroot bedrijf voor met een HR-afdeling van 10 medewerkers. Voordat het bedrijf Otentica's software implementeerde, besteedden deze medewerkers een aanzienlijk deel van hun tijd aan het handmatig screenen van sollicitanten, het controleren van referenties, en het verifiëren van identiteitsdocumenten. Laten we aannemen dat deze taken gemiddeld 20 uur per week kostten per HR-medewerker.

De gemiddelde loonkosten voor een HR-medewerker zijn bijvoorbeeld €25 per uur, dus de totale kosten voor deze handmatige processen waren 20 uur/week x €25/uur x 10 medewerkers = €5.000 per week, of €260.000 per jaar.

Na de implementatie van Otentica's software, zijn veel van deze taken geautomatiseerd. Als gevolg daarvan is de tijd die besteed wordt aan handmatige screening en verificatieprocessen gereduceerd tot slechts 5 uur per week per HR-medewerker. De nieuwe kosten voor deze processen zijn nu 5 uur/week x €25/uur x 10 medewerkers = €1.250 per week, of €65.000 per jaar.

De kostenbesparing is daarom €260.000 (oude kosten) - €65.000 (nieuwe kosten) = €195.000 per jaar dankzij de automatisering die door Otentica's software wordt geboden.

Dit voorbeeld illustreert duidelijk de significante financiële voordelen die automatisering kan bieden. Het helpt niet alleen om de efficiëntie te verbeteren, maar vermindert ook de operationele kosten aanzienlijk, wat leidt tot een hogere ROI voor het bedrijf. Otentica’s software stelt HR-afdelingen in staat om hun resources te herverdelen naar meer strategische en waarde-toevoegende activiteiten, wat op de lange termijn bijdraagt aan het succes van het bedrijf.

Delen

Professor J.H. Bavincklaan 7
1183 AT Amstelveen

KVK - 78143381
M. info@otentica.nl
T.  020 303 07 98

Interesse om onze screening oplossing uit te proberen? Maak dan nu een proefaccount aan.

Copyright © Otentica B.V.   |   Alle rechten voorbehouden